Tekijöitä etsitään!

Kutsumme jäsenet ja koejäsenet mukaan näihin projekteihin:

🦭 Nuutti-kuutin aloituspalaveri on la 4.2.23 kello 10 Espresso Housessa Kauppakeskus Akselissa Mikkelissä. Lähde mukaan hienon tapahtuman toteutumiseen! Mukaan livenä/Teamsissa.

🕵️Haluatko oppia strategian tekemistä? JCI Savonlinnan strategia-työryhmä kokoontuu ensi kertaa sunnuntaina 5.2. kello 17 Sillansuussa/Teamsissa. Sinne vaan!

🏁Kansallinen kilpailu Tuottava idea kaipaa kilpailupäällikköä! Kyseessä innovaatiokilpailu, jonka voittaja saa merkittävää kansainvälistä näkyvyyttä. Lisätietoja kilpailusta netistä hakusanalla Tuottava idea (www.tuottavaidea.fi)

👉 Jos olet kiinnostunut, haluat lisätietoja tai osallistua niin tervetuloa paikalle/ota yhteys puheenjohtaja Asta Lintumäki (etunimi.sukunimi@jci.fi)

Puheenjohtajan tervehdys

Hyvää alkanutta vuotta!

Yhdistyksemme hallituksessa valta on vaihtunut ja edessämme on uusi uljas, järjestyksessään 61. toimintavuosi. Savonlinnan Nuorkauppakamarissa olemme hykerryttävässä tilanteessa, sillä meillä on ennätyksellinen määrä koejäseniä. Olosuhteet ovat siis otolliset innostavalle ja kehittävälle toiminnalle heti vuoden alusta lukien.

Luvassa on erilaisia koulutuksia ja matalan kynnyksen mahdollisuuksia kehittää itseään esimerkiksi yleisön edessä puhumisessa. Lisäksi suunnittelun alla on upeita projekteja, joihin voi tulla oppimaan projektinhallintaa, johtamista, tiimityöskentelyä ja paljon muuta.

 

Yhteistyöllä vuoteen 2023

Savonlinnan Nuorkauppakamarissa vuosi 2023 on yhteistyön vuosi. Tulemme toteuttamaan tänä vuonna yhteistyötä kamarissamme tietoisesti monella eri tasolla.

Ensimmäiseksi panostamme yhteistyökumppaneihimme ja aloitamme vuoden koulutusputken kumppanuusmyyntikoulutuksella, jonne ovat tervetulleita paitsi kaikki nuorkauppakamarin jäsenet, koejäsenet, kunniajäsenet ja senaattorit, myös yhteistyökumppanimme ja toiminnastamme kiinnostuneet. Tahdomme tarjota kumppanuuksillemme lisäarvoa ja lähentyä sidosryhmiemme kanssa. Yhdessä olemme enemmän kuin osiemme summa.

Toiseksi, yhteistyötä tullaan tekemään myös muiden nuorkauppakamareiden kanssa toteuttamalla mm. kamareiden välistä projektiyhteistyötä. Suunnitteilla on lasten ja lapsiperheiden kiertävä messutapahtuma usean kamarin yhteistyöprojektina teemalla Nuutti-Kuutin maakuntakiertue. Projektiin on mahdollista lähteä vetäjäksi tai tiimiläiseksi suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumaa.

Kolmanneksi, toteutamme yhteistyötä kamarissamme jäsentasolla. Tämä tarkoittaa sitä, että osallistamme jäseniämme mukaan toteuttamaan toimintaamme ja mahdollistamme tekemisen paikat kaikille halukkaille. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi jostakin tietystä vastuualueesta, voi hallituksen jäsen ottaa sinut mukaan tekemään ja oppimaan siitä lisää!

 

Astu mukaan JCI-harrastukseen!

Nuorkauppakamari on ainutlaatuinen harrastus. Se tarjoaa jäsenilleen matalan kynnyksen mahdollisuuksia kehittää työelämä- ja johtajuustaitoja, kouluttautua, verkostoitua, mutta myös pitämään hauskaa yhdessä!

Rohkaisen jokaista tarttumaan tilaisuuteen ja astumaan ehkä hieman sinne epämukavuusalueelle, jossa kehitys tapahtuu. Koulutuksiin, tapahtumiin, kokousmatkoille ja projektitiimeihin mukaan lähteminen on toiminnan suola ja sokeri. Ei kun vetämään vatsa täyteen! Pöytä on katettu ja hallitus on palveluksessanne.

Terkuin, Asta, puheenjohtaja

Pitkä lounas 5.1.2023

Savonlinnan nuorkauppakamarin perinteiselle Pitkälle lounaalle kokoontui väkeä luomaan katsausta menneeseen vuoteen ja seuraamaan palkintojen jakoa.

Illan ohjelma alkoi yhteenvedolla. Väistyvä puheenjohtaja eli IPP Johanna Helander esitteli kulunutta vuotta. Onnistumisina olivat muunmuassa JCI Savonlinnan someseuraajien ja koejäsenten määrän kasvu. Koronasta huolimatta JCI Savonlinna onnistui järjestämään tapahtumia ja projekteja.

Pääruoan jälkeen Johanna ja Aleksi jakoivat kiertopalkintoja aktiivisesta ja esimerkillisestä toiminnasta.

Palkitut

  • ⭐Henni Nousiainen – Vuoden vetäjä 
  • ⭐Eetu Kautonen – Vuoden koejäsen
  • ⭐Neea Santama – Vuoden JiiCee
  • ⭐Asta Lintumäki – Esimerkillinen jäsentoiminta
  • ⭐Joel Turunen – puurtajan pytty ja Olga-neito-kiertopalkinto
  • ⭐ Aleksi Tolvanen – vuoden repäisevä teko: ruskaristeily

Lopuksi illan kruunasi käätyjen vaihto, kun edellisten vuosien presidentit laskivat Nuorkauppakamarin hopeiset käädyt vuoden 2023 pressalle Asta Lintumäelle

Puheessaan Asta kuvasi hetkeä tunteikkaaksi ja vastuulliseksi. Puheenjohtajavuotenaan Asta haluaa tehdä Savonlinnan JCI:stä jäsentensä näköinen ja rohkaisi ottamaan tekemisen paikkoja vastaan: verkostoitumaan, kouluttautumaan, hyppäämään projekteihin – opettelemaan ja oppimaan johtamisen taitoja. 

Hallitusakatemia Kruunupuistossa Punkaharjulla

60 vuotta täyttävä Savonlinnan Nuorkauppakamari ry juhlisti juhlavuottaan Punkaharjun Kruunupuistossa marraskuussa. Mukana juhlahumussa oli jäsenten ja koejäsenten lisäksi joukko senaattoreita ja kunniajäseniä jakamassa vanhoja nuorkauppakamarimuistoja ja tähtihetkiä vuosien varrelta. Juhlavieraina oli mukana myös ensi vuoden tekijöitä ympäri B-aluetta.

Kiitokset tapahtuman mahdollistamisesta yhteistyökumppaneille Savonlinnan Auto-Kilta, Itä-Suomen Kylmälaitepalvelu Oy,

Kruunupuisto,

SFD Hair Oy,

Suur-Savon Osuuspankki ja

Viihdelinna.

Tunnelmia Raahesta Strategia! -koulutuksesta

Vuosittain yksi suomen 63 Nuorkauppakamarista saa järjestelyoikeuden Strategia! -koulutukseen. Koronan takia viime vuonna koulutus järjestettiin satelliittimallilla ja sitä edellinen jouduttiin perumaan. Jokaisella kamarilla on mahdollisuus lähettää kaksi osallistujaa kamaristaan, ja tänä vuonna reissuun valikoituivat Sari ja Joel.

Pääsimme vihdoin osallistumaan livenä ja suuntasimme kohti Raahea, jossa Raahen Nuorkauppakamarille lähdettiin luomaan strategiaa. Viikonloppu sisälsi todella intensiivisen koulutuksen siitä, kuinka strategia tehdään pala palalta. Olimme saaneet jo ennakkotehtäviä, joissa tutustuttiin järjestävään kamariin ja kaupungin historiaan. Jotta asia ei olisi aivan liian raskas, on viikonloppua kevennetty teemapukeutumisella. Järjestävä nuorkauppakamari on luonut viikonlopulle teeman ja Raahessa se oli Tekijä. Pukeuduimme siis 1800-luvun raahelaisten tekijöiden tyyliin. Mukaan mahtuivat niin Laivanrakentajat, Kapteenit, Pappisväki, Rahvaat, Käsityöläiset, Opettajat kuin Kauppiaatkin.

Ihanaa heittäytymistä löytyi kaikilta tiimeiltä koko viikonlopun ajan, ja ei sitä turhaan sanota että tämä Strategia! -koulutus on yksi parhaimpia koulutuksia, joista jää parhaimmillaan elinikäisiä ystävyyssuhteita. Suosittelemme siis kaikille, jotka haluavat kehittää strategista ajattelua, ovat työnsä puolesta tekemisissä tai haluavat ymmärtää mitä strategia ylipäätään on. 

Mikäli kiinnostuit, olethan kuulolla vajaan vuoden päästä kun seuraavan kamarin strategiaa lähdetään luomaan uusien tiimien voimin.

Täältä voi tutustua Suomen Nuorkauppakamareiden kattojärjestön strategiaan ja myöhemmin Raahen Nuorkauppakamarin strategiaan kun saavat kaikki