JC Ooppera 2024

Rekisteröinti on ALKANUT!

Rekisteröinti tämän kesän JC Opperaan on nyt alkanut ja pääset tekemään sen alla olevan linkin kautta.

https://forms.office.com/e/sh8BdMRSvt?origin=lprLink

On hyvä muistaa tehdä myös mahdollinen hotelli varaus hyvissä ajoin, sillä Savonlinnan hotellit on kesäisin ruuhkaisia ja huoneita voi olla vaikeampi saada lyhyellä varoitusajalla.

Tervetuloa Savonlinnaan tiistaina 23.7. viettämään ikimuistoinen ooppera kokemus yhdessä uusien ja vanhojen JC tuttujen kanssa.

Ota seurantaan myös JC Oopperan instagram- tili tästä. Tapahtuman löydät myös facebookista!

JC Ooppera ti 23.7.2024

Tule kokemaan kesäiseen Savonlinnaan, keski-aikaiseen Olavinlinnaan unohtumaton ooppera elämys! Samalla pääset tapaamaan niin uusia kuin vanhojakin JC tuttujasi.

Tiesitkö, että Olavinlinna on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista Pohjoismaissa ja on lisäksi arvokas suojelukohde? Oopperajuhlilla Savonlinnassa on pitkät juuret, sillä ensimmäinen ooppera esitys Olavinlinnassa järjestettiin vuonna 1912.

Tänä kesänä pääsemme yhdessä nauttimaan W.A. Mozartin säveltämästä Don Giovannista:

”Raivostuttava kujeilija, erotiikan elohopea Don Giovanni lupaa naisille rakkautta, ja siinä sitä taas ollaan. Hän on yhtä uskomaton kuin uskoton: Vieteltyjä on siellä täällä tuhatmäärin ja pelkästään tämän oopperaillan aikana kolme. Ei ihme, että itse Casanovan kerrotaan seuranneen teoksen kantaesitystä Prahassa 1787.  

Jos päähenkilö onkin holtiton, säveltäjä Mozartilla oli kokonaisuus täydellisesti hallinnassaan. Don Giovanni on mestarillinen ja yksi niistä viidestä suosituimmasta oopperasta, joilla Mozart kirjoitti itsensä historiaan. Hän ei pelkästään luonut raameja aikansa musiikille, vaan räjäytti ne.  

Pääroolissa nähdään Waltteri Torikka ja ukrainalaisbaritoni Yuriy Yurchuk. Nuoreen kansainväliseen tähtikaartiin kuuluvat myös mm. Marjukka Tepponen, Henning von Schulman, Annika Leino, Sonja Herranen sekä kanadalainen Frédéric Antoun. Mika Kares ja Matti Turunen tekevät roolin hurjastuneena komtuurina, joka puolustaa tyttärensä kunniaa viimeiseen hengenvetoon. Mutta kenen hengen?”

Rekisteröinti tapahtumaan alkaa 8.3.2024 kello 12.00 instagramissa jc_ooppera- sivulla sekä linkki tulee myös tänne sivulle. Joten ole valmiina varaamaan paikkasi kesän huikeimpaan tapahtumaan! On hyvä ottaa huomioon, että kesäaika on Savonlinnassa suosittua ja hotellihuoneita on rajoitetusti saatavilla eli majoituksenkin varaaminen aikaisessa vaiheessa on suositeltavaa. 

Tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa, joten pysy kuulolla. Nähdään kesällä Savonlinnassa!