Lasten Savonlinna

Nuutti-Kuutin Maakuntakiertue 2023

Savonlinnan, Mikkelin ja Pieksämäen nuorkauppakamarit yhdistävät voimansa toteuttamalla yhteistyössä koko perheen messutapahtumakiertueen Etelä-Savossa loka-marraskuun aikana.

Nuutti-kuutin tapahtuma valloittaa Savonlinnan 21.10.2023, Mikkelin 11.11.2023 ja Pieksämäen 18.11.2023. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia. Tapahtumakiertue kutsuu lapset ja lapsiperheet pitämään hauskaa yhdessä sekä korostaa yhteistyön merkitystä Etelä-Savon alueella.

Savonlinnan nuorkauppakamari toivottaa kaikki lapsiperheet tervetulleiksi viettämään riemukasta messupäivää 21.10.2023 Heikinpohjan urheiluhallille klo 11-16. Luvassa on mm. kasvomaalausta, poniratsastusta, pomppulinnoja, Savonlin temppurata, pelastusajoneuvoja, Esko Holmin satutuokio ja Terapiaperhosen kasvatusluento. Tule kuulemaan vinkit lapsen itsesäätelytaidoista, tapaamaan paikallisia palveluntarjoajia ja moikkaamaan ihastuttavia kisamaskotteja. Tapahtuman kruunaa illalla klo 18-21 järjestettävä lasten ja nuorten päihteetön disco, jonka tunnelmasta vastaa DJ Aerox.

Kierrä vaikka kaikki kolme tapahtumaa! Paikallistoteutukset ovat jokaisessa kaupungissa omanlaiset. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtumaa ovat mahdollistamassa maakunnallisesti Lähitapiola Savo-Karjala, Suur-Savon Osuuspankki, Etelä-Savon maakuntaliitto, Eloisa ja Liikenneturva.

Savonlinnassa paikallistoteutusta ovat tukemassa Savonlinnan kaupunki, K-Citymarket Savonlinna, Savonlinnan Rotaryklubi ry, Taloluotsi, MPT Oy, Itä-Suomen kylmälaitepalvelu, Ram Mark Oy, K-Rauta, BLC ja Kiinteistöpalvelu Tim Turunen. Perheen pienimpien messupäivää turvaamassa ovat myös Muumivaipat ja Green Planet Astronaut.

Lisätietoja projektipäälliköltä Sanni Leppäseltä!

sanni.leppanen@jci.fi

Nuutti-Kuutin Vappurieha 2022

Välivuoden jälkeen pääsimme vihdoin järjestämään Lasten Savonlinna -tapahtuman. Lasten Savonlinnasta on tullut meille tärkeä tapahtuma, sillä vastaavia tapahtumia ei Savonlinnassa juurikaan ole, ja se millainen vaikutus näillä on alueen perheille, on todella merkittävä ja tapahtumat ovat olleet todella toivottuja. Tänä vuonna suurien messujen järjestäminen tuntui hieman riskiltä ja koronan vaikutukset näkyivät vielä ihmisten osallistumishalussa, joten päätimme toteuttaa tapahtuman pienimuotoisemmin ja tehdä jäsenhankintakampanjan samassa. Meihin otti jo alkuvuonna yhteyttä toiminnasta jo eläköitynyt kamarilainen, joka on mukana Savonlinnan Kauppatorin kehittämishankkeessa ja tarjosi meille tilaisuutta tulla torille esittelemään toimintaamme ja järjestämään tapahtumaa. 

Keräsimme projektitiimin kasaan ja ideoimme vapulle ilmaisen koko perheen tapahtuman, jossa oli tekemistä koko tapahtuman ajalle. Mukaan saatiin karuselli, kiipeilyseinä, kasvomaalausta, Kirjastokissojen sattumarunoja, jumppatuokioita, hyppynaru- ja katuliitupiirrustuskilpailut. Myynnissä oli myös vappuherkkuja, joita hankittiin yhteistyökumppaneiltamme. 

Itse tapahtumapäivänä meidät yllätti positiivisesti se, että aamu 10 klo 15 saakka ihmisiä oli koko ajan jonoksi asti eri toimipisteissä. Sää oli onneksi puolipilvinen ja suhteellisen lämmin, mutta tuulenpuuskat asettivat pieniä haasteita eteemme, ja jouduimme välillä toimimaan muiden töiden ohessa mm. teltan painoina. Ulkoilmatapahtumissa onkin monenlaisia haasteita, joita joudutaan ratkomaan kesken muun tekemisen. Yhdessä tekemisen ilo ja uusien haasteiden kohtaaminen ja ratkominen ovatkin projektien parasta antia. Unohtamatta tietenkin iloisten lasten ja perheiden palautetta ja kiitollisuutta tapahtuman järjestämisestä. Näitä toivottiin lisää!

Katsotaan millainen tapahtuma järjestetään ensi vuonna.  

Nuutti-Kuutin Puistopäivät 2020

Pandemian muuttaessa suunnitelmat tyystin, jouduimme perumaan suunniteltujen Lasten Savonlinna messujen toteutuksen täysin. Näytti jo siltä että emme voi järjestää minkäänlaista tapahtumaa, koko vuonna mutta onneksi kesää kohti mentäessä rajoitukset lievenivät ja pystyimme järjestämään ulkoilmatapahtumia koronaturvallisten ohjeiden mukaisesti. Ideoimmekin Lasten Savonlinnan maskotin Nuutti-Kuutin mukaan koko perheen puistopäivät, joita järjestettiin heinäkuussa jokaisena tiistaina Savonlinnassa Törninpyörän puistoalueella, Pikku Kakkosen puiston läheisyydessä.

Päiviin ideoitiin hieman erilaiset teemat, joiden mukaan ohjelmaa kasattiin. Perusrunkona oli kuitenkin erilaiset myyntipisteet, puistokirppis ja erilaisia piha- ja ulkopelejä. Puistopäivissä oli erilaisia jumppia niin äideille ja vauvoille kuin ”äijäjumppaa” iseille. Saimme yhteen tapahtumapäivään myös telttasaunan sekä sup-lautoja, joilla sai kokeilla suppailua. Taikuri viihdytti esityksillään ja kirjaston väki ilahdutti satutuokioillaan. Pääasiassa tapahtumapäiviin sattui hyvä keli, mutta useampana kertana jouduimme lopettamaan hieman aiottua eiemmin, joko yllättäneen sateen tai tuulen takia. Harmaita hiuksia aiheuttivat viheralueesta myös nauttineet hanhet, joiden aikaansaannoksia saatiin aina ennen tapahtumia siistiä. Kävijöitä olisi voinut olla hieman enemmin, mutta pandemia ja turvaohjeet huomioiden, se oli ainakin turvallinen. Tapahtumapaikkakaan ei sittemmin osoittautunut parhaaksi mahdolliseksi, leikkipuiston läheisyyden ja kuitenkin turhan suuren alueensa vuoksi. 

Ulkoilmatapahtuman järjestämisessä on hieman toisenlainen lupapolitiikka, joten paljon uusia asioita opittiin projektin aikana verrattuna edelliseen sisätiloissa järjestettyyn tapahtumaan. Palaute tapahtumista oli todella positiivista ja saimme myös hyvää kokemusta siitä kuinka poikkeustilanteessa voidaan järjestää terveysturvallisia tapahtumia.