Strategia! – koulutus Tanhuvaarassa

Kun kuulin, että minut oli valittu mukaan Strategia!- koulutukseen, olin äärimmäisen innoissani. Olin ennen valintaa jutellut meidän puheenjohtaja Astan kanssa koulutuksesta ja saanut käsityksen, että tämä koulutus on yksi suosituimmista JCI-koulutuksista. Joten sanotaanko näin, että ennakkoon odotukseni olivat aika suuret.

Ennen koulutusviikonloppua tiimimme tapasi Teamsin välityksellä. Kaikki koulutettavat oli jaettu tiimeihin ja jokaisella tiimillä oli oma tiimikouluttaja. Omalla ryhmälläni  kemiat napsahtivat oitis kohdalleen  ja suunnitelmat toukokuun koulutusviikonloppua varten käynnistyivät. Ennakkotehtäviä oli juuri sopivasti, jotta sai sellaisen sopivan alkupuraisun aihetta kohtaan – minulla ei ollut strategian laatimisesta yhtään aiempaa kokemusta.

Koulutusviikonloppu koitti ja pääsimme näkemään livenä meidän ryhmän kanssa. Sama lennokkuus kantoi läpi koko viikonlopun, mitä Teams- ja WhatsApp- keskustelutkin jo olivat ennakkoon antaneet ymmärtää. Koulutukset olivat mielenkiintoisia ja niissä oli paljon itselle uutta sisältöä.

Itse pidin erityisesti siitä, että ensiksi käytiin teoriaa, esimerkiksi  mission työstämisestä, jonka jälkeen pääsimme heti ideoimaan ja työstämään strategiaamme oman tiimimme kanssa. Nämä työskentelyhetket kestivät 30 minuutista aina reiluun tuntiin. Työskentelyn jälkeen joku tiimeistä pääsi esittelemään kaikille ideansa, jota muut tiimit sitten kommentoivat ja haastoivat. Itselleni tällainen työskentelytapa oli uusi, mutta pidin sitä todella tehokkaana. Siinä pääsi itsekin oppimaan eri tavalla, mutta sai myös uudenlaisia ideoita oman ryhmän strategiatyöstöön. 

Perjantai-illan olympialaishenkiset strategympialaiset ja lauantai-illan gaala olivat molemmat todella mukavia ja oivia tilaisuuksia ryhmäytyä oman ryhmän kanssa sekä verkostoutua muiden ryhmien kanssa.

Itselleni jäi tästä koulutuksesta käteen valtavasti uutta tietoa, jota varmasti pitää vielä hieman prosessoida ja varmasti kerrata pariin kertaan, mutta tätä kaikkea osaamista toivottavasti pääsen joskus hyödyntämään kenties oman yrityksen kanssa tai kamaritoiminnassa!

Kaiken sen tiedon lisäksi koulutusviikonlopusta käteen jäi uusia ystäviä eri puolelta Suomea ja ihan uudenlainen innostus tätä vasta-aloittamaani harrastusta kohtaan.

Joten täyttyikö odotukseni? Ei, ne ylittyivät todella reippaasti! Tätä koulutusta ei turhaan ole kehuttu ja mitä juttelin muiden kanssa, oli kaikki kuulleet samanlaista ”huhua” tästä koulutuksesta.

Terkuin, Veronika